Probuďte svoji imunitu. Máme pro vás 7 tipů, jak na to.

Probuďte svoji imunitu. Máme pro vás 7 tipů, jak na to.

10. 10. 2023
Nenechte se přemoct jarními rýmičkami, pomozte s nimi svému tělu zatočit! Recept je snadný…  

1. Nadopujte se vitamíny

Že ovoce s obsahem vitamínu C podporuje obranyschopnost organismu a dokonce dokáže zkrátit dobu nachlazení, věděly už naše babičky. My kromě čerstvého ovoce nedáme dopustit na naše Lifebarky, které jsou nadupané přírodními a pro tělo dobře zpracovatelnými vitamíny.

Důležitý je také Vitamín D – nejpřirozeněji jej doplníte, když svou pokožku vystavíte slunečním paprskům. S tím souvisí další tip…

2. Sportujte a otužujte se

Vyrazte do přírody, na čerstvý vzduch. Nejen, že doplníte dávku vitamínu D, ale posilování fyzické kondice je předpokladem pro silný a správně fungující imunitní systém. K účinným způsobům posilování obranyschopnosti patří i otužování. Musí být však prováděno správně, postupně a pravidelně. Vhodný způsob, jak otužovat tělo, nabízí například finská sauna nebo trendy novinka – kryosauna. Bohatě vám ale postačí i minuta, nebo dvě pod studenou vodou každý den.

3. Dopřejte si dostatek spánku

Pokud tělu nedáte dostatečný prostor k odpočinku a regeneraci, nepočítejte s tím, že bude fungovat tak, jak má. Nedostatkem spánku tělo oslabujete a imunitní systém dostává „na frak“. Snadno pak podlehnete nachlazení, rýmě nebo jiným onemocněním. 8 hodin spánku je pro většinu lidí ideální doba.

4. Pošlete do boje antioxidanty

Antioxidanty zabraňují útokům volných radikálů na naše tělo, zjednodušeně řečeno chrání buňky našeho těla před nepříznivými vlivy vnějšího okolí, jako je znečištěné prostředí, stres či nezdravý životní styl.

K výraznému pokrytí denní dávky příjmu antioxidantů přispívá například tyčinka Lifebar Protein čokoládová, která obsahuje 2552 jednotek antioxidační aktivity. Obrovskou koncentraci antioxidantů mají i borůvky, které jsou navíc skvělou prevencí před infekcemi. Dobrou zprávou je, že sem patří také hořká čokoláda! Sáhněte po té s vysokým podílem kakaa.

Lifebar Protein čokoládová

5. Chraňte se silou přírody

Příroda je mocná čarodějka, která nám nadělila celou řadu pokladů. Superfoods nedostaly své jméno jen tak pro nic za nic. Maca pomáhá obnovit hormonální rovnováhu. Mladý ječmen zase pročišťuje a dodá sílu a energii. Mezi přírodní „antivirotika“ patří také česnek, kurkuma, zázvor nebo olivy!

 

Olivy

 6. Omezte konzumaci jednoduchých cukrů

Konzumace jednoduchých cukrů totiž negativně ovlivňuje schopnost bílých krvinek ničit bakterie. Dobrá zpráva – v produktech Lifefood nenajdete ani špetku rafinovaného cukru!

 7. Nestresujte se!

Pokud jsme ve stresu, nebo zažíváme úzkost, imunitní systém je ochromen kortizolem. To se projevuje snížením počtu bílých krvinek, které bojují s bakteriemi a viry. Skvělý nástroj pro akutní snížení stresu je hluboké dýchání – udělejte, ideálně na čerstvém vzduchu venku, 10 opravdu hlubokých nádechů do břicha. Poté zadržte dech, jak nejvíc to půjde. Úlevu pocítíte hned. Postup samozřejmě můžete opakovat několikrát za den.

Další články