Polévka dýně, mrkev a červené kari

Polévka dýně, mrkev a červené kari

10. 10. 2023
Podzim je tady a s ním i dýňová sezóna plná lahodných chutí. Máme pro vás skvělý tip na recept - dýňovku s červeným kari a kokosovým mlékem. 

Příprava 

Cibuli, mrkev a batátu oloupeme a nakrájíme. Dýni Hokkaidó loupat nemusíme a tak jí pouze rozpůlíme a rozkrájíme na menší kousky. V hrnci na rozpáleném oleji opékáme připravenou zeleninu zhruba 5 minut. Pak přidáme kari pastu, kurkumu, přilijeme kokosové mléko a dolijeme zeleninovým vývarem tak, aby zelenina byla téměř ponořená. Přivedeme k varu a vaříme do měkka. Poté rozmixujeme do hladka a nakonec přidáme sůl a limetkovou šťávu, dokud nedosáhneme výsledné chuti. Dozdobíme dýňovými semínky.

 

Ingredience

  • 3 mrkve
  • 1 batáta
  • 1 cibule
  • 1 malá dýně Hokkaidó
  • 100 ml kokosového mléka
  • zeleninový vývar
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžíce kurkumy
  • na dochucení: limetková šťáva, mořská sůl

       

      dýňová polévka

       

      K polévce se skvěle hodí na přikousnutí naše bezlepkové zelné krekry.

        LIFE CRACKERS Zelňáky RAW BIO

       

       

      Další články