Chcete vědět, kde se pěstují raw olivy pro Lifefood?

Chcete vědět, kde se pěstují raw olivy pro Lifefood?

07. 11. 2023

Máme pro vás krátký fotoreport přímo z olivového háje v Peru. 

Jak víte, v Lifefoodu jezdíme osobně vybírat suroviny, pečujeme o vztahy s dodavateli, zajímá nás, jak to vypadá na poli. Proč? Protože pro vás chceme mít vždy jen ty nejlepší, nejšťavnatější a vitamíny nejnabitější plody. Abychom z nich mohli vyrábět ty nejlepší tyčinky, krekry a vůbec všechny naše dobroty. 

Už jsme vám ukázali, jak to vypadá v Peru na kakaové farmě  a dnes bychom vás rádi zavedli do míst, kde se pěstují takové malé černé oválky plné vitamínů. Ano, máme na mysli královnu zdravých talířů, olivu. Pojďte se podívat, jak to na takové neobyčejné olivové farmě vypadá.

Olivová farma v Peru

Nahoře: 

Tereza Havrlandová, majitelka Lifefoodu, je na návštěvě farmy, kde se pěstují pro Lifefood olivy. Nacházíme se v Peru a provázet nás bude sám pan majitel. Máme radost, že jsme po dlouhém hledání našli opravdu spolehlivého dodavatele, který ručí za všechny pro nás klíčové kvality, jako je bio a raw, tedy zpracování za nízkých teplot, aby nedocházelo ke snižování obsahu živin v plodech. A jsme tady. Jsou výborné! Máme radost, že si prohlédneme, kde a jak naše olivy rostou a jak se o ně pečuje. Záleží nám nejen na péči o rostliny v bio raw režimu, ale i vztazích a přínosu naší spolupráce pro komunitu.

 
Olivová farma v Peru

To je ona, peruánská oliva. Stromy se dožívají desítek a stovek let. Rostou den za dnem v klidu, vystaveny blahodárnému slunci, z něhož čerpají živiny. Které pak předávají vám.

 

Olivová farma v Peru

Impozantní obrázek, že? To jsou fermentační nádoby. Tady se syrové olivy fermentují ve slaných nálevech, aby se z nich dostala jejich typická nepoživatelná hořkost. Na této farmě nepoužívají žádné tepelné ošetření oliv. Proto jsou tak výjimečné, už jste ochutnali?

 

 

 Olivy Olivy RAW BIO

 

Další články