Není ořech jako ořech!

Není ořech jako ořech!

06. 06. 2023
Přemýšleli jste někdy nad tím, po kterém druhu ořechů sáhnout? I když se to nezdá, každý má něco do sebe. A u nás na eshopu můžete vybírat hned z několika druhů. Máme pro vás malý návod, který vám určitě pomůže se lépe zorientovat, v čem jednotlivé oříšky vynikají. 

Mandle jako zdroj vlákniny

Tušili jste, že nejvíc vlákniny ze všech oříšků obsahují mandle? I proto mají blahodárný vliv na funkci střev, poskytují našemu tělu antioxidanty, vitamín E a další látky, které snižují hladinu cholesterolu a cukru v krvi.

Pistácie mají nejméně kalorií

Hledáte oříšky s minimem kalorií? Sáhněte po pistáciích, které obsahují dokonce čtyřikrát méně kcal ve srovnání s jinými ořechy. Kromě toho podporují imunitu, nervový systém a díky obsahu luteinu a zeaxanthinu, kterých mají nejvíc ze všech ořechů, působí příznivě na sítnici oka.

 PistáciePistácie loupané RAW BIO

Para ořechy jako zdroj selenu

Para ořechy se naopak řadí spíše ke kaloričtějším druhům ořechů. Jsou ale také nezanedbatelným zdrojem selenu, který je pro vaše tělo prospěšný.

Kešu jako skvělý zdroj proteinu

Kešu jsou měkká semena z tropického stromu Ledvinovníku západního. Oproti ořechům mají méně kalorií, nižší podíl tuku a více sacharidů. 

 KešuKešu ořechy RAW BIO

Pekanové ořechy

Pekanové ořechy jsou podobné „vlašákům“, ale vynikají svým tmavším odstínem, jemnější texturou a podlouhlým tvarem. Svým super složením dokážou doplnit celou škálu vitamínů a minerálních látek v těle. Jsou zdrojem omega 3 mastných kyselin a jsou bohaté na antioxidanty. Ale pozor, s konzumací střídmě! Jsou totiž velmi kalorické.

 Tak co, který z oříšků je váš nejoblíbenější? Dejte nám vědět… 

Další články