Příprava
Předem
Namočte quinou na 6 hodin, poté vodu přeceďte (budete potřebovat opravdu drobné sítko) a nechte přes noc naklíčit. Můžete i déle, ale quinoa klíčí velmi rychle.
Rajčatová omáčka
Namočte rajčata na 1 hodinu, osušte a mixujte se sirupem, mandlovou pastou a vodou, dokud nemáte hutnou omáčku.
Náplň
Nakrájejte mrkev a okurku na malé kousky nebo proužky.
Wrap
Potřete listy zelí rajčatovou omáčkou, na ni přidejte quinou a zeleninu. Zelí zarolujte do pevné rolky. Máte hotovo!
Tip Lifefoodu
Wrapy nabízejí nekonečně mnoho variací podle toho, na co máte chuť nebo třeba podle toho, co zrovna nabízí vaše lednička. Místo rajčatové omáčky je výborná například mandlová pasta nebo avokádový dip. K mrkvi a okurce lze přidat stonek řapíkatého celeru pro zintenzivnění chuti - a mnoho dalšího. S wrapy si lze hrát donekonečna!