Příprava
Postup nemůže být jednodušší!
Mandle dejte přes noc namočit, abyste je aktivovali. Následující den se většinou doporučuje mandle oloupat, z naší zkušenosti to však není nutné, pesto je dobré i z neloupaných mandlí. Záleží na preferencích strávníků.
Při sběru bršlice dávejte přednost mladým listům, jsou šťavnatější a chutnější. Před použitím je dobře properte.
Vezměte všechny ingredience a smíchejte je v mixéru. Chce to trochu trpělivosti, hmota se lepí na stěny a je důležité, aby mixér nešel naprázdno. S trochou zručnosti se však všechno podaří a pesto budete mít za pár minutek rozmixované.
Následně přendejte do zavařovacích skleniček, které jste před tím pečlivě vyvařili, aby se v nich pesto nezkazilo. Vršek ještě zalijte olejem. Doporučujeme zkonzumovat je do 14 dnů.
Nebo rovnou servírujte, třeba na některý z našich krekrů. Přejeme doboru chuť!
Tip na závěr: Nebojte se experimentovat! Místo mandlí se nám osvědčila třeba i slunečnicová semínka nebo si můžete hrát s chutí třeba změnou oleje. Vše je jen ve vašich rukách a chuťových buňkách.