Příprava
Nejdříve namočte lněná, dýňová a slunečnicová semínka alespoň na čtyři hodiny. Poté je rozmixujte. Nakrájejte na malé kousky mrkev, papriky a rajčata. Nasekejte cibuli a vše smíchejte s rozmixovanými semínky. Mixujte do těsta, podle potřeby můžete přidat trochu vody.
Udělejte z těsta placičky, cca 1 cm tenké. Ozdobte bylinkami či semínky dle chuti - petrželkou, sezamovými semínky, kmínem nebo třeba červenou cibulí. Jemně je do těsta zatlačte, aby se bylinky na těstě udržely.
Nechte zaschnout své rawburgery v průběhu 13 hodin pod 42 °C. Poté můžete ponechat alespoň tři dny v chladničce. Chcete-li uchovat déle, nechte proschnout důkladněji.
Tip Lifefoodu:
Pokud vám nechutná koření nebo bylinky, zkuste variantu se zeleninou nebo houbami. Můžete je předtím marinovat v oleji s nebo bez soli.
Enjoy every moment. Made with love!
.