Tip: recept na domácí datlovou pastu a kuličky rawmeo

Tip: recept na domácí datlovou pastu a kuličky rawmeo

Tereza Havrlandová, zakladatelka Lifefoodu, se v pořadu Sama doma na ČT podělila o dva vynikající a užitečné recepty. Datlová pasta na zdravé a přírodní slazení se spoustou výživných látek a divákům prozradila i recept na lehké a svěží kuličky rawmeo, které patří k nejoblíbenějším sladkostem ze sortimentu Lifefood. 

Tereza Havrlandová, zakladatelka Lifefoodu, se v pořadu Sama doma na ČT podělila o dva vynikající a užitečné recepty. Datlovou pastu na zdravé a přírodní slazení se spoustou výživných látek a navíc Tereza divákům prozradila i recept na lehké a svěží kuličky rawmeo, které patří k nejoblíbenějších sladkostem ze sortimentu Lifefood. 

Recept na domácí datlové sladidlo neboli datlový med

1 hrnek datlí vypeckovaných (v bio a raw kvalitě) namočíme na cca 4 hodiny do vody (možno přes noc) tak, aby voda byla tak akorát nad úroveň datlí. Následně rozmixujeme i s vodou na hladkou pastu (dle výkonnosti mixeru můžeme nechat déle namočené nebo přidat o trochu více vody, zvládne to i kvalitní tyčový mixer). Pastu ukládáme v lednici, vydrží cca týden. Kromě toho, že takto vyrobená pasta obsahuje živé výživové látky včetně enzymů, pasta oproti zakoupeným neživým syrupům obsahuje i vlákninu, která pomáhá zpomalit uvolňování cukrů do krve.

Lehké a svěží kuličky rawmeo

Ingredience:
1 hrnek strouhaného kokosu
1,5 lžíce nepraženého kakaa (kakaového prášku v raw a bio kvalitě)
cca 3 lžíce datlové pasty

Vše důkladně promícháme, dle chuti možno přidat vanilku, nasekané oříšky, strouhané jablko, nasekané sušené ovoce atd. Z hmoty koulíme kuličky, které lze obalit v kokosu, kakau apod. V lednici vydrží cca týden, pokud je uchráníte před mlsným jazykem.

Tip: věnujte pozornost skutečné raw kvalitě vstupních ingrediencí, včetně oříšků, semínek či sušeného ovoce. Větišna z nich se obvykle zpracovává za vysokých teplt, je sířena apod. Zde více než jinde se vyplatí důkladně své dodavatele prověřovat. Lifefood je záruka 100% raw a bio kvality na všechny produkty včetně vstupních surovin. 

Lifefood video s Terezou Havrlandovou o problematice sušeného ovoce a jeho zpracování

 

Datle Lifefood vypeckované RAW & BIO   Sirup z jakonu RAW & BIO - přírodní sladidlo s prebiotickou kulturou   Sirup z agáve RAW & BIO - přírodní sladidlo
         
Datle raw bio   Sirup z jakonu raw bio   Sirup z agave raw bio

 

Mohlo by vás zajímat

  • 5 dýňových receptů, které budete milovat
    Aktuálně

    5 dýňových receptů, které budete milovat

    Sladká, slaná i vášnivá! Využití dýně v kuchyni je famózní!

    Více >
  • Dýňový olej jako výživa pro zdraví i krásu
    Aktuálně

    Dýňový olej jako výživa pro zdraví i krásu

    Lifefood dýňový olej lisovaný za studena RAW BIO je jedním z nejvýživnějších olejů. 

    Více >
  • Novinka: Raw proteinové směsi se superfoods
    Aktuálně

    Novinka: Raw proteinové směsi se superfoods

    Představujeme nové proteinové směsi založené na semínkách ve skutečně raw kvalitě. Ve třech příchutích, pro tisíce příležitostí. Pro denní použití a pro KAŽDÉHO!

    Více >
  • Jak udělat zmrzlinu bez mléka? Jde to!
    Živá strava

    Jak udělat zmrzlinu bez mléka? Jde to!

    Nic k létu nepatří víc než pořádná porce poctivé zmrzliny. Svlaží hrdlo, zastaví čas a dá nám vychutnat krásu okamžiku. Klasická zmrzlina v sobě obsahuje smetanu. Musí se proto vegani této pochoutky vzdát? Rozhodně ne! Zmrzlina bez mléčných složek může být totiž dokonce ještě dobřejší!

    Více >