Špenát s hranolky z bílé ředkve

Kategorie:
Pikantní recepty

Příprava

Špenát

Špenát propláchneme a společně s oloupaným a vypeckovaným avokádem a česnekem umeleme. Přidáme polovinu kurkumy, pepř a sůl a promícháme. Podáváme s hranolky z bílé ředkve nebo kedlubny.

Hranolky z bílé ředkve / nebo kedlubny

Ředkev nakrájíme na přibližně 5 až 6 cm dlouhé špalíčky. Každý ředkvový váleček postavíme nastojato, rozkrájíme na stejně tlusté plátky a z plátků nakrájíme hranolky. Hranolky dáme do mísy a přidáme druhou část kurkumy, kajenský pepř, olej a promícháme. Necháme chvíli uležet a podáváme.

K hranolkům je výborný raw kečup, který jsem už dělali v tomto receptu. 

→ Za tento recept děkujeme spolupráci s Vařit či nevařit

Ingredience
špenátu 250 g
avokáda 1 kousek
česneku 1 stroužek
pepře 1/2 lžíce
himalájské růžové soli 1/2 lžička
kurkumy 1/2 lžička
Bílé ředkve 1-2 kousek
slunečnicový olej 2 lžíce
kajenského pepře 1 špetka
mořské soli podle chuti