Příprava
Předem
Namočte slunečnicová semínka na 6 hodin. Poté je nechte 24 hodin klíčit. V průběhu klíčení je alespoň dvakrát opláchněte přes sítko čistou vodou.
Postup
Oloupejte mango a pomeranč a rozmixujte. Přidejte datle, chia, macu, kokosový olej a vanilku. Rozmixujte v jemný lahodný krém. Při servírování prokládejte s vrstvou slunečnicových semínek, takže vznikne hezký patrový dojem. Pár semínek si nechte navrch a přidejte sezónní ovoce, které máte po ruce, výborně se hodí třeba borůvky nebo maliny.
Tip Lifefoodu
Sladkost krému můžete regulovat přidáním datlí nebo můžete pro změnu zkusit jakon sirup, který obsahuje prebiotika a má výbornou sladivost. Mangový krém pak bude trochu řidší.
Přejeme dobrou chuť!