Salát z marinované dýně

Milujete dýni? Pak vás potěší tento recept. Propojení chutí chce čas, ale pak je to lahoda.
Kategorie:
Dýňové recepty
Doba přípravy
30 minut

Nákup surovin

V eshopu lifefood si můžete nakoupit tyto suroviny uvedené u receptu.

Salát z marinované dýně

Granátové jablko sušená jadérka BIO RAW

balení 100 g

S daní: 119,00 Kč Bez daně: 103,48 Kč
Salát z marinované dýně

Olivy černé sušené bez pecek BIO RAW 150 g

balení 150 g

S daní: 175,00 Kč Bez daně: 152,17 Kč
Salát z marinované dýně

LIFE CRACKERS Mrkvánky BIO RAW

balení 80 g

S daní: 69,00 Kč Bez daně: 60,00 Kč
NEBO

Příprava

Celý postup je poměrně jednoduchý. Čím více času dopřejete surovinám na propojení chutí, tím lépe.

Dýni nakrájejte na tenké plátky (nejlépe poslouží škrabka na brambory) a vložte do marinády z olivového oleje, soli, pepře, snítky rozmarýnu a nastrouhaného zázvoru. Nechte v lednici 24 hodin odležet a poté vyjměte rozmarýn, protože ten je přeci jen příliš velký. Smíchejte s ostatními ingrediencemi, ochuťte solí, pepřem a pokud je potřeba, ještě lehce zakápněte olivovým olejem.

Salát z marinované dýně je skvělý s černými olivami a našimi raw plackami bez lepku.

Tento recept jsme pro vás připravili ve spolupráci se Stefanií z food blogu La Tortoise.

Ingredience
polníčku 100 g
salátu radicchio 100 g
dýně Hokkaido (oloupané) 300 g
červené cibule 1 kus
jadérek granátového jablka Produkt Lifefood 2 lžičky
máku 2 lžičky
mořské soli trochu
pepře trochu
rozmarýnu trochu
zázvoru trochu
olivového oleje trochu
černých oliv, vypeckovaných Produkt Lifefood plná hrst
Mrkvové krekry Produkt Lifefood
Nakoupit suroviny od Lifefood >