Příprava
Kokosový krém
Kokosový krém si můžete připravit předem: dejte všechny ingredience na kokosový krém (strouhaný kokos, voda, 200 g agáve sirupu) do mixéru a mixujte několik minut, dokud nedosáhnete dokonale jemné konzistence. Před použitím vložte do ledničky alespoň na 4 hodiny.
Truffles
Nasekejte najemno čokoládu a rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte lucumu a 400 g připraveného kokosového krému (přebytek můžete skladovat v lednici až 5 dní) a dobře promíchejte. Nechte směs zchladit při pokojové teplotě, poté vložte do lednice na cca 6 hodin.
Kuličky truffles uválejte dlaněmi a vložte do lednice na 1-2 hodiny.
Čokoládová poleva
Připravte si ingredience na čokoládovou polevu: kokosový olej, kakaový prášek a 40 g agáve sirupu). Rozpuťte kokosový olej ve vodní lázni, přidejte kakao a agáve sirup a dobře promíchejte. Namočte truffles do čokoládové polevy, nechte přebytečnou čokoládu odkapat a dejte na sušící podložku. Ozdobte kousky pistácií, goji, konopnými nebo chia semínky a nechte v lednici přes noc.
Druhý den sundejte truffles z podložky. Uchovávat je v lednici můžete 4-5 dní (pokud tam tak dlouho vydrží).
Tento recept byl vytvořen ve spolupráci se Stefanií s báječného food blogu La Tortoise.