Příprava
Netradiční zmrzlina bez mléka? Jde to!
ZMRZLINA
Oloupané banány nakrájíme na kousky a dáme zmrazit. Před mixováním necháme 10 minut odstát při pokojové teplotě. Poté vložíme do mixéru, přidáme vanilkový prášek, polovinu množství kakaových bobů a umixujeme na zmrzlinu. Hotovou zmrzlinu ihned podáváme — taje rychle — ozdobenou drcenými kakaovými boby, čokoládovou polevou a sekanými ořechy.
Oživit zmrzlinu můžeme některým ze superfoods, vhodná je například sladká lucuma nebo baobab.
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
Nejdříve si připravíme datlovou pastu - datle namočíme přes noc a druhý den je okapeme a umixujeme z nich hustou pastu. Následně se vrhneme na čokoládovou polevu. Misku s kokosovým olejem dáme do vodní lázně a pak do ní přidáme datlovou pastu, rozrdcené kakaové boby a vanilkový prášek a pořádně promícháme. Mícháme tak dlouho, až vznikne jednolitá, hustá, ale stále ještě tekutá poleva. Pro zrychlení celého postupu stačí vše velmi krátce mixovat, přibližně 5 vteřin, a ihned použít.
→ Za tento recept děkujeme Vařit či nevařit.