Příprava
ZÁKLADNÍ TĚSTO:
100 g pekanů
100 g mandlí
100 g sušených meruněk
1 pomeranč (šťáva)
náplň:
300 g kešu oříšků
50 g raw kakaa
Voda z jednoho kokosu (asi 100 ml)
200 ml agáve sirupu
100 g kokosového másla
Štáva z jednoho pomeranče
Předem si namočte kešu oříšky (nejlépe přes noc, ale postačí i pár hodin). Rozmixujte pekany, mandle, meruňky s pomerančovou šťávou, dokud nevytvoří jemnou hmotu. Vtlačte těsto pevně do formy (průměr 18 cm) a vložte do ledničky.
Na náplň rozmixujte kešu, agáve sirup, kokosovou vodu, pomeranč a kakao. Když je hmota dostatečně jemná, ještě vmíchejte a rozmixujte v ní kokosové máslo. vyndejte z ledničky těsto a potřete jej náplní . Vraťte do lednice, aby vše řádně zatuhlo.
Na ozdobu můžete použít nastrouhaný kokos nebo kousky pomeranče. Po 4 hodinách v lednici můžete dort servírovat. Pokud jej necháte před konzumací v pokojové teplotě, chutě se zvýrazní.
Dobrou chuť!
Autor: Romina Coppola, Itálie