Raw domácí hořčice s datlemi

Udělejte si vlastní hořčici, s kupovanou se nedá srovnávat a jde to překvapivě snadno.
Kategorie:
Pomazánky

Příprava

Hořčičná semínka dejte přes noc namočit do vody, aby se aktivovala. Žlutá semínka jsou jemnější, ale můžete je doplnit i černými. Pokud si dáte pár celých semínek stranou před mixováním a přidáte je až do výsledné hmoty, získáte i atraktivní vzhled finální hořčice.

Druhý den k semínkům přidejte zbylé ingredience a pomixujte v mixéru dohladka nebo ponechte hrubší strukturu, záleží na vaší chuti. 

Hořčici můžete použít do salátů, na chlebíčky a různé jednohubky. Naše raw krekry bez lepku vám poslouží jako dobrý základ. Takováto domácí raw hořčice je plná živin na rozdíl od kupované. Přejeme vám dobrou chuť!

Tip: Pokud nemáte raw jablečný ocet, můžete použít i citronovou šťávu. Důležité je ostrost semínek neutralizovat něčím kyselím. 

Ingredience
žlutých hořčičných semínek 1/2 hrnek
vody 3/4 hrnky
jablečného octa 1/4 hrnek
datlí Produkt Lifefood 5 kousků
himalájské růžové soli 1/2 lžička
kurkumy 3/4 lžičky