Pohankové rizoto se zeleninou

Kategorie:
Pikantní recepty

Nákup surovin

V eshopu lifefood si můžete nakoupit tyto suroviny uvedené u receptu.

Pohankové rizoto se zeleninou

Datle sušené bez pecek BIO RAW

balení 200 g

S daní: 79,00 Kč Bez daně: 68,70 Kč
Pohankové rizoto se zeleninou

Rajčata sluncem sušená BIO RAW

balení 100 g

S daní: 59,00 Kč Bez daně: 51,30 Kč
NEBO

Příprava

Rizoto z pohanky

Pohanku přes noc namočíme, druhý den scedíme a necháme ještě okapat. Rozmačkáme ji vidličkou nebo pomixujeme na hrubší strukturu, každý konzistenci, jak má rád.  Základ máme hotový. Nyní jen dle své chuti přidáme raw kečup nebo kešunézu (nebo oboje) a promícháme. Kopečkovačem na zmrzlinu nebo lžící vytvoříme malé kopečky. Podáváme spou se zeleninou dle výběru, my doporučujeme ledový salát, brokolici, papriky.

Jak si udělat raw kečup

Předem namočená rajčata a datle propláchneme vodou a slijeme. Nakrájíme polovinu malé žluté cibule, přidáme slunečnicový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a vše dohromady umixujeme na hladký krém. Raw kečup je velmi vděčná univerzální příloha, která v chladu vydrží v uzavřeném obalu i pár dní.

→ Za tento recept děkujeme spolupráci s Vařit či nevařit

Ingredience
slunečnicový olej 1 lžíce
šťávy z vymačkaného citronu 2 lžíce
datlí Produkt Lifefood 1/2 hrnek
červené papriky 1 kousek
pepře 1/2 lžička
nakrájené zeleniny 1 plná hrst
sušených rajčat Produkt Lifefood 1 hrnek
cibule 1/2
mořské soli 1/2 lžička
pohanka, naklíčená a usušená 1 hrnek
Nakoupit suroviny od Lifefood >