Příprava
Rizoto z pohanky
Pohanku přes noc namočíme, druhý den scedíme a necháme ještě okapat. Rozmačkáme ji vidličkou nebo pomixujeme na hrubší strukturu, každý konzistenci, jak má rád. Základ máme hotový. Nyní jen dle své chuti přidáme raw kečup nebo kešunézu (nebo oboje) a promícháme. Kopečkovačem na zmrzlinu nebo lžící vytvoříme malé kopečky. Podáváme spou se zeleninou dle výběru, my doporučujeme ledový salát, brokolici, papriky.
Jak si udělat raw kečup
Předem namočená rajčata a datle propláchneme vodou a slijeme. Nakrájíme polovinu malé žluté cibule, přidáme slunečnicový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a vše dohromady umixujeme na hladký krém. Raw kečup je velmi vděčná univerzální příloha, která v chladu vydrží v uzavřeném obalu i pár dní.
→ Za tento recept děkujeme Vařit či nevařit.