Příprava
Tento tataráček je jako opravdický. Výborný pro milovníky masa jako první krok k veganství. Překvapte své kamarády delikatesností veganské kuchyně.
Předem namočená semínka i rajčata slijeme, propláchneme čistou vodou, necháme okapat a se solí, kořením a olejem krátce umixujeme nebo umeleme na hrubší strukturu. Je možné použít ponorný mixér nebo starý mlýnek na maso po babičce. Do hotové pomazánky zamícháme na kostičky nakrájenou cibuli. Hmotu můžeme použít jako pomazánku a nebo z ní udělat karbanátky.
Karbanátky
Ty uděláme jednoduše tak, že z hmoty uhněteme malé karbanátky přibližně ½ cm vysoké, a vyskládáme na pláty do sušičky. Po 4 až 5 hodinách sušení získáme teplé karbanátky, které jsou chuťově i vizuálně velmi přesvědčivé. Jsou výborné jako příloha k zeleninovým salátům nebo k hustým polévkám.
Ke karbanátkům je také výborný raw kečup, který jsme dělali již v tomto receptu.
→ Za tento recept děkujeme Vařit či nevařit.