Pesto z medvědího česneku

Jedna z prvních bylinek na jaře přinese čerstvou chuť do vaší kuchyně a spoustu vitamínů.
Kategorie:
Pomazánky

Příprava

Na jaře vylézá jako jedna z prvních jarních bylinek. Poslední dobou velice oblíbený, jak pro svou chuť tak pro obsah vitamínů, který povzbudí po zimě unavené tělo. 

Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pokud je hmota příliš hutná, přidejte olej.

Pesto si vychutnejte v salátech nebo třeba na našich krekrech. Nandat je můžete také do skleniček, pak je spotřebujte do 14 dnů. Vršek v tom případě ještě zalijte olejem, aby se zabránilo přístupu vzduchu a pesto se nekazilo.

Tip: Místo kešů oříšků vyzkoušejte třeba mandle nebo pistácie. Dobrou chuť!

Ingredience
medvědího česneku 100 g
kešu Produkt Lifefood 50 g
himalájské růžové soli 1 špetka
olivového oleje 120 ml