Lifefood připravil pro jaro 2019 novinku v podobě unikátní chlebové placky Chlebánek. V BIO a RAW kvalitě jako všechny produkty od Lifefood, bez lepku zato s obsahem psyllia pro dobrou práci střev, se lněným semínkem a kořením.
„Nápad na Chlebánek jsem měla „v šuplíku“ již dlouho, vyvinula jsem ho se záměrem přiblížit se co nejvíce chuti klasického českého chleba s kmínem,“ říká Wlasta Hlinková, hlavní technolog a vývojář/manažer vývoje. Samotné ladění receptu s celým týmem následně trvalo celý rok. „Vyslyšeli jsme přání zákazníků. Spousta lidí je závislá na pečivu a jeho chuti a marně hledá jeho raw bezlepkovou alternativu,“ vysvětluje Wlasta, proč Chlebánek vznikl. Nyní můžete posoudit, jak se nám novinka povedla. Chlebánek, který patří do řady Life Crackers, tedy živých krekrů, je totiž v rámci řady docela výjimečný.
Výživná chlebová placka s psylliem
Chlebánek je na rozdíl od ostatních krekrů jemná lahodná chlebová placka s vysokým obsahem proteinu a vlákniny. Obsahuje psyllium, lněné semínko, mandle a kmín. Pochutná si proto na ní každý, kdo miluje klasický kmínový chléb a rád zvolí jeho zdravější raw variantu navíc výhradně z BIO surovin. Chlebánek je dobrý jak samotný, tak se hodí především jako klasický chléb na různé pomazánky nebo jako příloha k salátu či polévce.
V Lifefood řadě Life Crackers máme mnoho opravdu různých placek. Některé byly i záměrně vyvíjené tak, aby neměly samy o sobě výraznou chuť a daly se použít pod různé pomazánky nebo na výrobu sendvičů, takže do plné chuti a vůně klasického bochníku chleba mají daleko. Zato Chlebánek nyní udělá radost právě všem milovníkům českého chleba.
„Myslím, že zákazníkům bude opravdu chutnat. Chlebánek je i po usušení vláčný díky obsahu psyllia, které pomáhá udržovat střeva v dobré kondici, dále obsahuje výživné lněné semínko, mandle a opravdu hodně kmínu,“ říká Wlasta.

Zároveň nás nechá nahlédnout i do tajů své raw „kuchyně“. Není to v ní vždy snadné. Obsah psyllia je důvodem, proč jeho výroba bude náročná. Psyllium velice rychle způsobí, že hmota určená k roztírání na sušící plechy zhoustne a roztírá se velice nesnadno. „Budeme tedy muset roztírat rychle a s více menšími dávkami, které budeme muset připravovat postupně. Nějak to budeme muset zvládnout,“ usmívá se Wlasta.
Jak Wlastě osobně Chlebánek nejvíce chutná? „Dá se jíst samotný, k polévce, namazat slanou nebo sladkou pomazánkou. Dokonce si lze nyní dopřát raw vegan klobásu s chlebem, tedy rawsage s Chlebánkem. A i nebo s kysaným zelím to je výborná pochoutka.“
Už jste Chlebánek ochutnali? Co na něj říkáte? Budeme rádi, když nám dáte vědět na Facebook nebo Instagram! Přejeme vám božské chlebové jaro!
