Novinka: Kmínový Chlebánek pro milovníky chleba

Novinka: Kmínový Chlebánek pro milovníky chleba

Milujete ho, kmínový chléb? Nyní je tu jeho RAW BIO verze.

Lifefood připravil pro jaro 2019 novinku v podobě unikátní chlebové placky Chlebánek. V BIO a RAW kvalitě jako všechny produkty od Lifefood, bez lepku zato s obsahem psyllia pro dobrou práci střev, se lněným semínkem a kořením. 

„Nápad na Chlebánek jsem měla „v šuplíku“ již dlouho, vyvinula jsem ho se záměrem přiblížit se co nejvíce chuti klasického českého chleba s kmínem,“ říká Wlasta Hlinková, hlavní technolog a vývojář/manažer vývoje. Samotné ladění receptu s celým týmem následně trvalo celý rok. „Vyslyšeli jsme přání zákazníků. Spousta lidí  je závislá na pečivu a jeho chuti a marně hledá jeho raw bezlepkovou alternativu,“ vysvětluje Wlasta, proč Chlebánek vznikl. Nyní můžete posoudit, jak se nám novinka povedla. Chlebánek, který patří do řady Life Crackers, tedy živých krekrů, je totiž v rámci řady docela výjimečný.

Výživná chlebová placka s psylliem

Chlebánek je na rozdíl od ostatních krekrů jemná lahodná chlebová placka s vysokým obsahem proteinu a vlákniny. Obsahuje psyllium, lněné semínko, mandle a kmín. Pochutná si proto na ní každý, kdo miluje klasický kmínový chléb a rád zvolí jeho zdravější raw variantu navíc výhradně z BIO surovin. Chlebánek je dobrý jak samotný, tak se hodí především jako klasický chléb na různé pomazánky nebo jako příloha k salátu či polévce.

V Lifefood řadě Life Crackers máme mnoho opravdu různých placek. Některé byly i záměrně vyvíjené tak, aby neměly samy o sobě výraznou chuť a daly se použít pod různé pomazánky nebo na výrobu sendvičů, takže do plné chuti a vůně klasického bochníku chleba mají daleko. Zato Chlebánek nyní udělá radost právě všem milovníkům českého chleba.

„Myslím, že zákazníkům bude opravdu chutnat. Chlebánek je i po usušení vláčný díky obsahu psyllia, které pomáhá udržovat střeva v dobré kondici, dále obsahuje výživné lněné semínko, mandle a opravdu hodně kmínu,“ říká Wlasta.

Chlebánek

Zároveň nás nechá nahlédnout i do tajů své raw „kuchyně“. Není to v ní vždy snadné. Obsah psyllia je důvodem, proč jeho výroba bude náročná. Psyllium velice rychle způsobí, že hmota určená k roztírání na sušící plechy zhoustne a roztírá se velice nesnadno. „Budeme tedy muset roztírat rychle a s více menšími dávkami, které budeme muset připravovat postupně. Nějak to budeme muset zvládnout,“ usmívá se Wlasta.

Jak Wlastě osobně Chlebánek nejvíce chutná? „Dá se jíst samotný, k polévce, namazat slanou nebo sladkou pomazánkou. Dokonce si lze nyní dopřát raw vegan klobásu s chlebem, tedy rawsage s Chlebánkem. A i nebo s kysaným zelím to je výborná pochoutka.“

Už jste Chlebánek ochutnali? Co na něj říkáte? Budeme rádi, když nám dáte vědět na Facebook nebo Instagram! Přejeme vám božské chlebové jaro!

Náš Lifefood tým

Mohlo by vás zajímat

  • Projekt Slušná firma: Pojďme měnit svět společně
    Inspirace

    Projekt Slušná firma: Pojďme měnit svět společně

    Lifefood patří do komunity Slušných firem. Co to znamená?

    Více >
  • Že je BIO drahé? Ne. To jen klasické zemědělství nehraje fér
    Inspirace

    Že je BIO drahé? Ne. To jen klasické zemědělství nehraje fér

    Za zničenou půdu a špinavý vzduch platíme všichni. Jaké jsou externality klasického zemědělství? 

    Více >
  • Nové proteinové tyčinky oříšková a lesní ovoce
    Lifefood

    Nové proteinové tyčinky oříšková a lesní ovoce

    Šťavnaté, měkké a svěží novinky jsou tu!

    Více >
  • 5+1 Valentýn podle Dárkového výkladového lexikonu
    Inspirace

    5+1 Valentýn podle Dárkového výkladového lexikonu

    Dárky mají svůj skrytý význam a my víme jaký!

    Více >