Linecké cukroví

Další česká vánoční klasika tentokrát ve zdravé vegan a raw formě
Kategorie:
Raw vánoční menu
Doba přípravy
120 minut

Nákup surovin

V eshopu lifefood si můžete nakoupit tyto suroviny uvedené u receptu.

Linecké cukroví

Mandle natural RAW BIO

balení 100 g

S daní: 90,00 Kč Bez daně: 78,26 Kč
Linecké cukroví

Sirup z agáve RAW BIO

balení 250 g

S daní: 109,00 Kč Bez daně: 94,78 Kč
Linecké cukroví

Datle sušené bez pecek RAW BIO

balení 200 g

S daní: 95,00 Kč Bez daně: 82,61 Kč
Linecké cukroví

Sirup z jakonu RAW BIO

balení 170 g

S daní: 289,00 Kč Bez daně: 251,30 Kč
NEBO

Příprava

Linecké těsto je ve srovnání s většinou raw těst trochu pracnější. Ale zato výsledek vám jistě udělá radost!

Je třeba si předem připravit mandlovou mouku, tzn. namočit, oloupat, usušit a umixovat kvalitní mandle.

Těsto

V misce smícháme mandlovou a kokosovou mouku s vanilkovým práškem a jedlou sodou. Přidáme agávový sirup (nebo datlovou pastu či javorový sirup), citrónovou šťávu a vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho v lednici chvíli odpočinout. Poté ho válečkem rozválíme mezi dvěma kusy potravinářské fólie na tenkou placku, asi 4 mm vysokou, ze které vykrajujeme různé tvary. Opatrně je položíme na plát sušičky a necháme 12 hodin dobře prosušit.

Slepování a další zdobení

Hotové linecké cukroví je výborné samo o sobě, můžeme ho ale také slepovat čokoládovými krémy, ať už vlastní výroby nebo od Lifefoodu. Nebo si také můžete nasušit ovocné placky a z nich pak vykrajovat třeba srdíčka na ozdobu.

Další inspirace?

Líbil se vám tento recept? Je z knihy Zdravé cukroví od Vařit či nevařit.

Ingredience
mandlí Produkt Lifefood 1,5 hrnek
kokosové mouky 1 hrnek
vanilkového prášku 2 lžíce
Jedlé sody 0,5 lžička
sirupu z agáve Produkt Lifefood 6 lžic
datlí Produkt Lifefood 4 lžíce
sirupu z jakonu Produkt Lifefood 2 lžíce
šťávy z vymačkaného citronu 2 lžíce
Dream Cream Chocolate Produkt Lifefood
Dream Cream Hazelnut Produkt Lifefood
Nakoupit suroviny od Lifefood >