Příprava
Linecké těsto je ve srovnání s většinou raw těst trochu pracnější. Ale zato výsledek vám jistě udělá radost!
Je třeba si předem připravit mandlovou mouku, tzn. namočit, oloupat, usušit a umixovat kvalitní mandle.
Těsto
V misce smícháme mandlovou a kokosovou mouku s vanilkovým práškem a jedlou sodou. Přidáme agávový sirup (nebo datlovou pastu či javorový sirup), citrónovou šťávu a vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho v lednici chvíli odpočinout. Poté ho válečkem rozválíme mezi dvěma kusy potravinářské fólie na tenkou placku, asi 4 mm vysokou, ze které vykrajujeme různé tvary. Opatrně je položíme na plát sušičky a necháme 12 hodin dobře prosušit.
Slepování a další zdobení
Hotové linecké cukroví je výborné samo o sobě, můžeme ho ale také slepovat čokoládovými krémy, ať už vlastní výroby nebo od Lifefoodu. Nebo si také můžete nasušit ovocné placky a z nich pak vykrajovat třeba srdíčka na ozdobu.
Další inspirace?
Líbil se vám tento recept? Je z knihy Zdravé cukroví od Vařit či nevařit.