Dezert - Lehký vrstvený dort s kaki a baobabem

Lehce složitější dort na přípravu, ale výsledek stojí za to!
Kategorie:
Raw vánoční menu
Doba přípravy
40 minut

Nákup surovin

V eshopu lifefood si můžete nakoupit tyto suroviny uvedené u receptu.

Dezert - Lehký vrstvený dort s kaki a baobabem

Kakaový prášek nepražený RAW BIO

balení 150 g

187,00 Kč
Bez daně: 162,61 Kč
S daní: 158,95 Kč Bez daně: 138,22 Kč
Dezert - Lehký vrstvený dort s kaki a baobabem

Mandle natural RAW BIO

balení 100 g

90,00 Kč
Bez daně: 78,26 Kč
S daní: 76,50 Kč Bez daně: 66,52 Kč
Dezert - Lehký vrstvený dort s kaki a baobabem

Sirup z agáve RAW BIO

balení 250 g

109,00 Kč
Bez daně: 94,78 Kč
S daní: 92,65 Kč Bez daně: 80,57 Kč
Dezert - Lehký vrstvený dort s kaki a baobabem

Sirup z jakonu RAW BIO

balení 170 g

289,00 Kč
Bez daně: 251,30 Kč
S daní: 173,40 Kč Bez daně: 150,78 Kč
NEBO

Příprava

Příprava není tak složitá, jak by se mohlo zdát, zato je tento dort nebývale chuťově originální. Obsahuje minimum ořechů, místo kterých se skvěle osvědčil baobab a ovoce kaki, které skvěle drží pohromadě. Vychutnejte si přípravu a následný chuťový zážitek! 

Připravte si tři dortové formy o průměru 10 cm. 

Ořechové vrstvy

Rozmixujte lískové oříšky najemno (dobře funguje pulsní funkce na mixéru) a dejte stranou. Nasekejte fíky a mixujte, až získáte lepivou hmotu. Ručně z fíků a lískových oříšků vyválejte těsto a natlačte je na dno každé ze tří dortových forem.

Vrstva z ovoce kaki 

Nasekejte na kousky 30 g kakaového másla a rozehřejte jej ve vodní lázni (pozor na překročení 42 stupňů). Přidejte 2 kaki, lžičku baobabu, vanilku a skořici a v rozmixujte dojemna. Krém rozdělte na poloviny a stejnoměrně rozetřete po ořechových vrstvách ve dvou dortových formách - jedna zůstane bez krému. 

Čokoládová vrstva

Rozehřejte ve vodní lázni zbylých 30 g kakaového másla. Přidejte 2 kaki, lžičku kakaového prášku, lžičku jakonu, lžičku baobabu, vanilku a skořici a mixujte dojemna. Krém rozetřete do třetí dortové formy. 

Nechte všechny tři dortové formy odpočinout přes noc v lednici. 

Mandlový krém

Rozmixujte mandle, lžičku baobabu, kokosovou mouku, agave sirup s 200 ml vody, dokud nebudete mít jemný nadýchaný sametový krém, který drží tvar. Nechte přes noc zatuhnout v lednici. 

Vrstvení

Z dortových forem vyndejte ztuhlé vrstvy. Jednu ze dvou vrstev s kaki potřete mandlovým krémem a na něj vložte čokoládovou vrstvu. Opět potřete mandlovým krémem a vložte na něj druhou vrstvu s kaki. 

Horní vrstvu opět potřete mandlovým krémem a posypte nakrájeným ovocem - posledním kaki, kousky mandarinky, kumkvatem, jadérky z granátového jablka a sušenými morušemi. Zastříkněte jakonovým sirupem a máte hotovo!

Tento recept jsme pro vás připravili ve spolupráci se Stefanií z báječného food blogu La Tortoise.

Ingredience
lískových oříšků Produkt Lifefood 200 g
sušených fíků Produkt Lifefood 200 g
ovoce kaki (tomel) 5 kusů
kakaového másla Produkt Lifefood 60 g
prášku z baobabu Produkt Lifefood 3 lžičky
sirupu z jakonu Produkt Lifefood 1 lžíce
kakaa Produkt Lifefood 1 vrchovatá lžička
mandlí Produkt Lifefood 100 g
kokosové mouky 3 lžíce
sirupu z agáve Produkt Lifefood 2 lžíce
vody 200 ml
mandarinek 1 kus
ovoce kumkvat 3 kusy
jadérek granátového jablka Produkt Lifefood podle chuti
moruše bílé Produkt Lifefood
skořice
vanilkového prášku
Nakoupit suroviny od Lifefood >