Dezert - Lehký vrstvený dort s kaki a baobabem

Kategorie:
Raw vánoční menu

Nákup surovin

V eshopu lifefood si můžete nakoupit tyto suroviny uvedené u receptu.

Dezert - Lehký vrstvený dort s kaki a baobabem

Lískové oříšky BIO RAW

balení 100 g

S daní: 89,00 Kč Bez daně: 77,39 Kč
Dezert - Lehký vrstvený dort s kaki a baobabem

Kakaové máslo nepražené BIO RAW

balení 200 g

S daní: 195,00 Kč Bez daně: 169,57 Kč
Dezert - Lehký vrstvený dort s kaki a baobabem

Baobab prášek BIO RAW

balení 160 g

S daní: 179,00 Kč Bez daně: 162,73 Kč
Dezert - Lehký vrstvený dort s kaki a baobabem

Kakaový prášek nepražený BIO RAW

balení 150 g

S daní: 179,00 Kč Bez daně: 155,65 Kč
Dezert - Lehký vrstvený dort s kaki a baobabem

Mandle natural BIO RAW

balení 100 g

S daní: 75,00 Kč Bez daně: 65,22 Kč
Dezert - Lehký vrstvený dort s kaki a baobabem

Sirup z agáve BIO RAW

balení 250 g

S daní: 99,00 Kč Bez daně: 86,09 Kč
Dezert - Lehký vrstvený dort s kaki a baobabem

Granátové jablko sušená jadérka BIO RAW

balení 100 g

S daní: 119,00 Kč Bez daně: 103,48 Kč
Dezert - Lehký vrstvený dort s kaki a baobabem

Sirup z jakonu BIO RAW

balení 170 g

S daní: 179,00 Kč Bez daně: 155,65 Kč
NEBO

Příprava

Příprava není tak složitá, jak by se mohlo zdát, zato je tento dort nebývale chuťově originální. Obsahuje minimum ořechů, místo kterých se skvěle osvědčil baobab a ovoce kaki, které skvěle drží pohromadě. Vychutnejte si přípravu a následný chuťový zážitek! 

Připravte si tři dortové formy o průměru 10 cm. 

Ořechové vrstvy

Rozmixujte lískové oříšky najemno (dobře funguje pulsní funkce na mixéru) a dejte stranou. Nasekejte fíky a mixujte, až získáte lepivou hmotu. Ručně z fíků a lískových oříšků vyválejte těsto a natlačte je na dno každé ze tří dortových forem.

Vrstva z ovoce kaki 

Nasekejte na kousky 30 g kakaového másla a rozehřejte jej ve vodní lázni (pozor na překročení 42 stupňů). Přidejte 2 kaki, lžičku baobabu, vanilku a skořici a v rozmixujte dojemna. Krém rozdělte na poloviny a stejnoměrně rozetřete po ořechových vrstvách ve dvou dortových formách - jedna zůstane bez krému. 

Čokoládová vrstva

Rozehřejte ve vodní lázni zbylých 30 g kakaového másla. Přidejte 2 kaki, lžičku kakaového prášku, lžičku jakonu, lžičku baobabu, vanilku a skořici a mixujte dojemna. Krém rozetřete do třetí dortové formy. 

Nechte všechny tři dortové formy odpočinout přes noc v lednici. 

Mandlový krém

Rozmixujte mandle, lžičku baobabu, kokosovou mouku, agave sirup s 200 ml vody, dokud nebudete mít jemný nadýchaný sametový krém, který drží tvar. Nechte přes noc zatuhnout v lednici. 

Vrstvení

Z dortových forem vyndejte ztuhlé vrstvy. Jednu ze dvou vrstev s kaki potřete mandlovým krémem a na něj vložte čokoládovou vrstvu. Opět potřete mandlovým krémem a vložte na něj druhou vrstvu s kaki. 

Horní vrstvu opět potřete mandlovým krémem a posypte nakrájeným ovocem - posledním kaki, kousky mandarinky, kumkvatem, jadérky z granátového jablka a sušenými morušemi. Zastříkněte jakonovým sirupem a máte hotovo!

Tento recept jsme pro vás připravili ve spolupráci se Stefanií z báječného food blogu La Tortoise.

Ingredience
vody 200 ml
mandlí Produkt Lifefood 100 g
vanilkového prášku Produkt Lifefood
sirupu z agáve Produkt Lifefood 2 lžíce
prášku z baobabu Produkt Lifefood 3 lžičky
kakaového másla Produkt Lifefood 60 g
kakaa Produkt Lifefood 1 vrchovatá lžička
lískových oříšků Produkt Lifefood 200 g
sirupu z jakonu Produkt Lifefood 1 lžíce
sušených fíků Produkt Lifefood 200 g
skořice
ovoce kaki (tomel) 5 kusů
moruše bílé Produkt Lifefood
kokosové mouky 3 lžíce
mandarinek 1 kus
ovoce kumkvat 3 kusy
jadérek granátového jablka Produkt Lifefood podle chuti
Nakoupit suroviny od Lifefood >