Květákové sushi

Lehké a zábavné jídlo pro nasycení i jako lehkou svačinu.
Kategorie:
Recepty od Leny

Nákup surovin

V eshopu lifefood si můžete nakoupit tyto suroviny uvedené u receptu.

Květákové sushi

Sirup z agáve BIO RAW

balení 250 g

S daní: 99,00 Kč Bez daně: 86,09 Kč
Květákové sushi

Nori plátky BIO RAW

balení 100 plátků

S daní: 1 599,00 Kč Bez daně: 1 390,43 Kč
Květákové sushi

Rajčata sluncem sušená BIO RAW

balení 100 g

S daní: 59,00 Kč Bez daně: 51,30 Kč
NEBO

Příprava

V mixéru rozmixujte květák, dokud jeho konzistence nepřipomíná rýži. Ochuťte jej agáve sirupem, octem a solí.  Poté si vyberte svou oblíbenou zeleninu a nakrájejte ji na malé kousky, aby se dobře plnila do plátků nori. 

Rozprostřete před sebou plátek řasy nori a květák na ni rovnoměrně rozprostřete, vynechejte přitom jeden centimetr po protilehlých okrajích, kterými se později zatočená řasa slepí. Nyní rozprostřete zeleninu (např. mrkev, avokádo, okurka, paprika, houby, výhonky) a zatočte své sushi. 

Opakujte se všemi plátky nori. Uvedené množství vystačí na 2-4 nori plátky. 

Nyní nakrájejte rolky na 2 cm široké plátky. Použijte velmi ostrý nůž, aby se plátky lépe krájely. 

Tip Lifefoodu:

Vyhrajte si, najděte tu svou pravou chuť, sushi umožňuje velkou kreativitu! Servírujte s některým z našich dipů.

Hotovo! Enjoy every moment. Made with love!

 

Ingredience
sirupu z agáve Produkt Lifefood 1 lžíce
mořské soli trochu
čerstvé zeleniny
plátků Nori Produkt Lifefood 2-4 kusy
květáku 1/2 kus
octa 1 lžíce
omáčky k namáčení
Nakoupit suroviny od Lifefood >