Příprava
‚Masové‘ kuličky
Pohanku s para ořechy vložte do mixéru a mixujte dokud nevznikne hrubší směs. Houby nakrájejte najemno a přendejte do misky spolu s pohanko-ořechovo-quinoovou směsí. Pomocí vidličky promíchejte, pokud je potřeba, přidejte vodu. Jakmile se těsto začne pojit dohromady, pusťte se do tvarování kuliček.
Vytvarované kuličky dejte na plát a v sušičce nechte kolem 6 hodin. Kůrka bude krásně křupavá, zatímco vnitřek zůstane šťavnatý. Před podáváním je nechte 30 min schladit v lednici.
Pyré
Kešu namočte přes noc. Očisťete, oloupejte a nahrubo nakrájejte pastinák a batáty. Nakrájenou zeleninu vložte do marinády, kterou si připravíte z olivového oleje, soli, černého pepře a trochy muškátového oříšku. Nechte přes noc v lednici, ať se chutě pořádně spojí.
Kešu, marinovaný pastinák a batáty vložte do mixéru, přidejte trochu vody a mixujte dokud není směs hladká. Na odzobu přidejte dýňová semínka.
Tento recept jsme pro vás připravili ve spolupráci se Stefanií z báječného food blogu La Tortoise.