Kuličky s batátovo-pastinákovým pyré

Kategorie:
Raw vánoční menu

Nákup surovin

V eshopu lifefood si můžete nakoupit tyto suroviny uvedené u receptu.

Kuličky s batátovo-pastinákovým pyré

Kešu ořechy BIO RAW

balení 100 g

S daní: 99,00 Kč Bez daně: 86,09 Kč
Kuličky s batátovo-pastinákovým pyré

Dýňové semínko BIO RAW

balení 100 g

S daní: 64,00 Kč Bez daně: 55,65 Kč
Kuličky s batátovo-pastinákovým pyré

Para ořechy BIO RAW

balení 100 g

S daní: 85,00 Kč Bez daně: 73,91 Kč
NEBO

Příprava

‚Masové‘ kuličky

Pohanku s para ořechy vložte do mixéru a mixujte dokud nevznikne hrubší směs. Houby nakrájejte najemno a přendejte do misky spolu s pohanko-ořechovo-quinoovou směsí. Pomocí vidličky promíchejte, pokud je potřeba, přidejte vodu. Jakmile se těsto začne pojit dohromady, pusťte se do tvarování kuliček.

Vytvarované kuličky dejte na plát a v sušičce nechte kolem 6 hodin. Kůrka bude krásně křupavá, zatímco vnitřek zůstane šťavnatý. Před podáváním je nechte 30 min schladit v lednici.

Pyré

Kešu namočte přes noc. Očisťete, oloupejte a nahrubo nakrájejte pastinák a batáty. Nakrájenou zeleninu vložte do marinády, kterou si připravíte z olivového oleje, soli, černého pepře a trochy muškátového oříšku. Nechte přes noc v lednici, ať se chutě pořádně spojí.

Kešu, marinovaný pastinák a batáty vložte do mixéru, přidejte trochu vody a mixujte dokud není směs hladká. Na odzobu přidejte dýňová semínka.

 

Tento recept jsme pro vás připravili ve spolupráci se Stefanií z báječného food blogu La Tortoise.

Ingredience
himalájské růžové soli podle chuti
vody trochu
kešu Produkt Lifefood 2 lžíce
para ořechů Produkt Lifefood 20 kusů
olivového oleje
pepře
petržele
dýňových semínek Produkt Lifefood
muškátového oříšku podle chuti
quinoy 2-3 lžíce
pohanky 3 lžíce
sušených hub 3 lžíce
pastiňáku 1 kus
batátů 1 kus
Nakoupit suroviny od Lifefood >