Krémová rajčatová polévka s mořským salátem a sezamem

Krémová polévka ze zralých rajčat, cibule, česneku, kešu a vůní moře díky mořskému salátu.
Kategorie:
Polévky
Doba přípravy
20 minut

Nákup surovin

V eshopu lifefood si můžete nakoupit tyto suroviny uvedené u receptu.

Krémová rajčatová polévka s mořským salátem a sezamem

Kešu ořechy RAW BIO

balení 100 g

S daní: 119,00 Kč Bez daně: 103,48 Kč
Krémová rajčatová polévka s mořským salátem a sezamem

Sezamové semínko neloupané RAW BIO

balení 1 kg

S daní: 259,00 Kč Bez daně: 225,22 Kč
Krémová rajčatová polévka s mořským salátem a sezamem

Rajčata sluncem sušená RAW BIO

balení 100 g

S daní: 72,00 Kč Bez daně: 62,61 Kč
NEBO

Příprava

Předem

Namočte kešu alespoň na 2 hodiny do vody, mořský salát stačí ponořit na 10 minut.

Příprava

Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je. Pokrájejte rajčata. Vložte vše do mixeru, přidejte kešu, vodu, citronovou šťávu, sojovou omáčku, miso, pepř a chilli. Mixujte na nejvyšší obrátky, dokud není konzistence krémová a mixováním zahřátá. Dochuťte dle svých preferencí. 

Nalijte polévku do misky a ozdobte mořským salátem a klíčky. Posypejte sezamem a servírujte. Skvěle chutná s raw krekry od Lifefoodu. 

Tip Lifefoodu

Intenzita chuti polévky se odvíjí od zralosti rajčat. Čím zralejší, tím intenzivnější chuť polévky. Pokud nejsou k dispozici čerstvá rajčata, výborná jsou sušená od Lifefoodu, která dozrávala na slunci a jejich chuť je maximálně plná. 

Ingredience
sušených rajčat Produkt Lifefood 200 g
červené cibule 1 kus
červených rajčat 4 kusy
kešu Produkt Lifefood 60 g
vody 800 ml
šťávy z vymačkaného citronu 1-2 lžíce
sojové omáčky Tamari 60 ml
Shiro miso 1-2 lžíce
pepře 1/2 lžička
chilli 1/4 lžička
mořského salátu Produkt Lifefood 4 lžíce
naklíčeného hrášku 1 plná hrst
naklíčených výhonků mungo nebo
sezamového semínka Produkt Lifefood 1 vrchovatá lžička
lněných krekrů mexických BIO Lifefood Produkt Lifefood 2 plátky
česneku 2 stroužky
Nakoupit suroviny od Lifefood >