Příprava
Poznámka: 250 g datlí je určeno na těsto, 250 g na náplň
Pár dní předem: klíčení a sušení ovsa
Omyjte oves a nechte namáčet ve velké míse cca 8 hodin. Dobře omyjte, osušte a nechte 2-3 dny klíčit. Promývejte oves každých 8 hodin. Poté nechte sušit zhruba 12 hodin, dokud není zcela suchý a křupavý. Doporučujeme připravit si větší množství, abyste jej při příštím vaření měli po ruce. Ve vzduchotěsné sklenici vydrží při pokojové těplotě 4 měsíce.
Několik hodin předem
Namočte datle a kešu oříšky na 4 hodiny do studené vody.
Těsto
Vezměte 250 g datlí, usušte je a rozmixujte do jemné pasty. Pokud používáte mixér a ne food procesor, přidejte trochu vody. Přidejte zbývající ingredience na těsto: oves, kokosový olej, lucumu, vodu. Hněťte těsto, dokud nedostanete hladkou nelepivou hmotu. Připravené těsto vmáčkněte do dortové formy (o průměru 24 cm). Pokud je těsto příliš vlhké, pár hodin je nechte schnout.
Náplň
Osušte kešu a datle a rozmixujte do jemné hmoty. Přidejte ingredience na kakaový krém: kakao, vanilku, Irský gel. Nalijte krém na těsto, ozdobte dle fantazie a vložte do ledničky, aby dort pořádně zatuhnul.
Čoko poklad je hotov! Enjoy every moment!
Tento recept jsme pro vás připravili ve spolupráci se Stefanií z báječného food blogu La Tortoise.