Příprava
Předem
Mandle namočte 5-8 hodin předem. Pokud jsou datle příliš tvrdé, namočte je také.
Příprava
Korpus
Pekanové ořechy nasekejte nahrubo. Rozmixujte mandle a datle do jemného těsta. Přidejte posekané pekanvé ořechy a zapracujte do těsta.
Vymazejte dortovou formu o průměru 22 cm kokosovým tukem. Dno pečlivě vyplňte těstem, které bude zhruba 3 cm vysoké. Uložte do ledničky a připravte si náplň.
Ovocná náplň
V mixéru rozmixujte kešu, kokosový olej, agave nektar, šťávu z půlky citronu, vodu a banán. Rozmixujte do jemna. Přidejte ovoce a znovu vše pomixujte, až se ovoce se směsí důkladně promíchá. Podle své chuti dochuťte šťávou z vymačkaného citronu, agáve sirupem nebo vanilkou.
Banánová vrstva
Vyndejte z ledničky korpus, pokrájejte banány na plátky a na korpus je vyskládejte. Důkladně pokapejte citronem, aby banán nehnědnul tak rychle.
Na tuto banánovou vrstvu rozetřete ovocnou náplň.
Jemný ovocný páj je hotov! Enjoy every moment. Made with love!
Tip Lifefoodu: dort po dohotovení vložte do ledničky a nechte pořádně zatuhnout. Vychutnejte si jej druhý den s rodinou nebo přáteli!