Raw fermentovaný veganský sýr s olivovým srdcem

Tak dokonalý veganský sýr jste ještě nejedli!
Kategorie:
Raw vánoční menu
Doba přípravy
30 minut

Nákup surovin

V eshopu lifefood si můžete nakoupit tyto suroviny uvedené u receptu.

Raw fermentovaný veganský sýr s olivovým srdcem

Olivy černé sušené s peckou RAW BIO 150 g

balení 150 g

S daní: 116,90 Kč Bez daně: 101,65 Kč
Raw fermentovaný veganský sýr s olivovým srdcem

Sirup z agáve RAW BIO

balení 250 g

S daní: 109,00 Kč Bez daně: 94,78 Kč
Raw fermentovaný veganský sýr s olivovým srdcem

Kešu ořechy RAW BIO

balení 100 g

S daní: 119,00 Kč Bez daně: 103,48 Kč
NEBO

Příprava

Namočte kešu oříšky přes noc. Druhý den je osušte a vložte do mixéru spolu s rejuvelak sirupem.

Recept na rejuvelak koktejl zde.

Rozmixujte a nechte hmotu 3 dny fermentovat v sítku. Nezapomeňte přikrýt gázou nebo ubrouskem, aby se zabránilo kontaminaci sýra nečistotou. Po třech dnech, když je fermentace hotova, promíchejte se solí, pepřem a olivovým olejem. Rozdělte hmotu na dvě poloviny a do jedné z nich přimíchejte nasekané olivy, tymián a agáve sirup, dobře promíchejte. 

Z druhé poloviny udělejte další poloviny, mezi které dáte ochucenou hmotu. Sušte sýr cca 24 hodin. Uchovávejte jej v lednici ve vzduchotěsné nádobě. 

Tento recept jsme pro vás připravili ve spolupráci se Stefanií z báječného food blogu La Tortoise.

Ingredience
kešu Produkt Lifefood 200 g
bylinkové soli podle chuti
rejuvelak koktejl 50 g
olivového oleje 1 lžička
pepře podle chuti
tymiánu podle chuti
sirupu z agáve Produkt Lifefood 2 lžičky
černých oliv, vypeckovaných Produkt Lifefood 7 kusů
Nakoupit suroviny od Lifefood >