Příprava
Namočte kešu oříšky přes noc. Druhý den je osušte a vložte do mixéru spolu s rejuvelak sirupem.
Recept na rejuvelak koktejl zde.
Rozmixujte a nechte hmotu 3 dny fermentovat v sítku. Nezapomeňte přikrýt gázou nebo ubrouskem, aby se zabránilo kontaminaci sýra nečistotou. Po třech dnech, když je fermentace hotova, promíchejte se solí, pepřem a olivovým olejem. Rozdělte hmotu na dvě poloviny a do jedné z nich přimíchejte nasekané olivy, tymián a agáve sirup, dobře promíchejte.
Z druhé poloviny udělejte další poloviny, mezi které dáte ochucenou hmotu. Sušte sýr cca 24 hodin. Uchovávejte jej v lednici ve vzduchotěsné nádobě.
Tento recept jsme pro vás připravili ve spolupráci se Stefanií z báječného food blogu La Tortoise.