Fermentovaný sýr s olivovým srdcem

Kategorie:
Raw vánoční menu

Nákup surovin

V eshopu lifefood si můžete nakoupit tyto suroviny uvedené u receptu.

Fermentovaný sýr s olivovým srdcem

Olivy černé sušené BIO RAW

balení 150 g

S daní: 99,00 Kč Bez daně: 86,09 Kč
Fermentovaný sýr s olivovým srdcem

Sirup z agáve BIO RAW

balení 250 g

S daní: 99,00 Kč Bez daně: 86,09 Kč
Fermentovaný sýr s olivovým srdcem

Kešu ořechy BIO RAW

balení 100 g

S daní: 99,00 Kč Bez daně: 86,09 Kč
NEBO

Příprava

Namočte kešu oříšky přes noc. Druhý den je osušte a vložte do mixéru spolu s rejuvelak sirupem.

Recept na rejuvelak koktejl zde.

Rozmixujte a nechte hmotu 3 dny fermentovat v sítku. Nezapomeňte přikrýt gázou nebo ubrouskem, aby se zabránilo kontaminaci sýra nečistotou. Po třech dnech, když je fermentace hotova, promíchejte se solí, pepřem a olivovým olejem. Rozdělte hmotu na dvě poloviny a do jedné z nich přimíchejte nasekané olivy, tymián a agáve sirup, dobře promíchejte. 

Z druhé poloviny udělejte další poloviny, mezi které dáte ochucenou hmotu. Sušte sýr cca 24 hodin. Uchovávejte jej v lednici ve vzduchotěsné nádobě. 

Tento recept jsme pro vás připravili ve spolupráci se Stefanií z báječného food blogu La Tortoise.

Ingredience
kešu Produkt Lifefood 200 g
sirupu z agáve Produkt Lifefood 2 lžičky
olivového oleje 1 lžička
pepře podle chuti
černých oliv, vypeckovaných Produkt Lifefood 7 kusů
bylinkové soli podle chuti
tymiánu podle chuti
rejuvelak koktejl 50 g
Nakoupit suroviny od Lifefood >