Příprava
Nejdříve si připravte pohanku. Na třicet minut ji nechte namáčet ve vodě, poté dobře omyjte studenou vodou a nechte klíčit 24-36 hodin. Zhruba každých šest hodin je vhodné pohanku promít. Poté ji nechtě 12 hodin schnout.
Rozmixujte oříšky a chia semínka, potom přidejte všechny zbylé ingredience a znovu pomixujte. Hmotu rozetřete na a vložte do dehydrátoru na 4 hodiny (lze použít i troubu nebo sluníčko). Po usušení je dejte přes noc do lednice. Po vytažení ostrým nožem nakrájejte tyčinky.
Tip Lifefoodu
Pohanku je možné si připravit i ve větším množství a nechat na pozdější použití. abyste šetřili čas. Skladuje se za pokojové teploty ve vzduchotěsné sklenici.
Tento recept byl vytvořen ve spolupráci s kuchařským blogem La Tortoise.