Wrap s dýňovými hranolky a veganskou majonézou

Časově trochu náročnější, avšak maximálně delikatesní svačinový wrap s dýňovými hranolky.
Kategorie:
Dýňové recepty

Příprava

Na těsto

Nejprve jemně rozemelte lněná semínka a cuketu roztlačte. Smíchejte je a těsto dochuťte solí a bylinkami podle chuti. Poté jej rozložte do obdélníku a sušte asi 9 hodin na listech Paraflex v sušičce.

Důležité! Ujistěte se, že je těsto na spodní straně stále mírně vlhké, abyste jej později mohli jednoduše srolovat do lahodného obalu na syrové potraviny a nelámalo se.

Náplň

Pro lahodnou podzimní výplň nakrájejte dýni hokkaido na proužky a natřete je tenkým olivovým olejem. Pokud chcete, můžete náplň dochutit solí, pepřem, kari a paprikou. Vložte dýňovou směs do sušičky na dobu nejméně 4 hodin. 

Veganská "majonéza"

Makadamiové ořechy rozmixujte najemno a poté je smíchejte se solí a citronovou šťávou. 

Udělejte si wrap

Nyní nadešel přípravy wrapu. Po vysušení těsto srolujte jako obal. Poté jej naplňte sušenými dýňovými proužky a nalijte na ně  majonézu. A je hotovo!

Ingredience
zlatého lněného semínka Produkt Lifefood 2 lžíce
lněného semínka hnědého Produkt Lifefood 2 lžíce
cukety 1 kus
makadamových oříšků Produkt Lifefood 40 g
dýně Hokkaido (oloupané) 140 g
olivového oleje trochu
soli trochu
pepře trochu
kari trochu
mleté papriky trochu
šťávy z vymačkaného citronu trochu