Dýňovo-řepné špagety v lahodném dresinku s muškátovým oříškem

Jako salát nebo hlavní pokrm, špagety ze dvou druhů dýní a červené řepy zalité sofistikovaným dresinkem mají něco do sebe. Živá varianta na italský způsob plná výživných látek.
Kategorie:
Dýňové recepty
Doba přípravy
30 minut

Příprava

Z dýní a červené řepy připravte na špagetovači nebo ručně třeba škrabkou na brambory špagety. Z vody, dýňových semínek, lněného semínka, soli, muškátového oříšku a šťávy z citronu připravte dresink. Přilijte olej, mandlovou pastu, houbové koření, džus a dochuťte pepřem. Rychlý a delikatesně křupavý salát či hlavní pokrm je hotov.

Ingredience
tykev muškátová 175 g
dýně Hokkaido (oloupané) 250 g
červené řepy 50 g
dýňových semínek Produkt Lifefood 60 g
vody 200 ml
soli trochu
muškátového oříšku
šťávy z vymačkaného citronu
mandlové pasty Produkt Lifefood 1 lžička
olivového oleje trochu
houbové koření
koncentrátu z jablečného džusu 1 lžička
pepře trochu