Špagetové cukety s houbami a mákem

Hlavní jídlo, které zasytí a ohromíte jím i neraw strávníky.
Kategorie:
Pikantní recepty

Nákup surovin

V eshopu lifefood si můžete nakoupit tyto suroviny uvedené u receptu.

Špagetové cukety s houbami a mákem

Olivy černé natural nesolené s peckou BIO RAW

balení 300 g

S daní: 229,00 Kč Bez daně: 199,13 Kč
Špagetové cukety s houbami a mákem

Rajčata sluncem sušená BIO RAW

balení 100 g

S daní: 59,00 Kč Bez daně: 51,30 Kč
Špagetové cukety s houbami a mákem

Není skladem

Para ořechy BIO RAW

balení 100 g

S daní: 85,00 Kč Bez daně: 73,91 Kč
Špagetové cukety s houbami a mákem

Není skladem

Vlašské ořechy BIO RAW

balení 100 g

S daní: 77,00 Kč Bez daně: 66,96 Kč
NEBO

Příprava

Nejdříve si připravte ve spirulizéru špagety z cukety a trochy soli. 

Omáčka

V míse promíchejte ořechový olej, balzamikový ocet nebo tamari a šťávu z citronu a přidejte najemno nakrájenou cibulku, česnek, rajčata, olivy, houby a avokádo. Pokud chcete přidat svému jídlu maličko nasládlý tón, můžete přidat trochu medu nebo agáve sirupu. 

Vraťte se k cuketám. Vymačkejte z nich přebytečnou vodu a promíchejte je s omáčkou. Míchejte opatrně, aby avokádo zůstalo relativně v celku. 

Servírujte s jemně nastrouhaným paraořechem, posypané mákem a ozdobené snítkou tymiánu. 

Ingredience
šťávy z vymačkaného citronu 1/2 lžička
česneku 1 stroužek
sušených rajčat Produkt Lifefood 2-3 kusy
avokáda 1/2 kus
červené cibule 1/6 kus
cukety 1 kus
tymiánu 3 snítky
vlašských ořechů Produkt Lifefood 2-3 kusy
různých jedlých divokých bylin 1 plná hrst
houby 2 kusy
oliv Black Botija - bez soli sušené na sluníčku Produkt Lifefood 3 kusy
máku 1/2 lžíce
balzamikového octa 1/2 lžička
para ořechu 1 kus
oleje z vlašských ořechů 1/2 lžíce
sojové omáčky Tamari nebo
Nakoupit suroviny od Lifefood >