Příprava
Houby namočte na 24 hodin do studené vody, nechte okapat a vložte do marinády z olivového oleje (1 lžíce), soli, pepře, najemno nakrájené petrželky, rozmarýnu a nahrubo nakrájeného česneku. Nechce odpočívat přes noc, druhý den vyjměte česnek.
Připravte si omáčku: oloupejte a nakrájejte topinambury na kousky, všechny ingredience kromě cukerty a šafránu, přendejte do mixéru a na pulsní chod mixujte tak, aby byly stále vidno větší kousky, čas od času shrňte po stranách. Nechte odpočinout v lednici.
Cuketu oloupejte a s pomocí škrabky na brambory vytvořte 'tagliatelle'. Kousky cukety dejte do cedníku a osolte, nechte 20-30 minut odstát, poté zabalte do kuchyňské utěrky a lehce přitlačte, abyste se zbavili přebytečné vody. Vložte tagliatelle do misky, přidejte šafrán a důkladně promíchejte tak, aby byly všechny rovnoměrně obarveny. Servírujte ozdobené půlkami vlašských ořechů a snítky petrželky.
Tento recept jsme pro vás připravili ve spolupráci se Stefanií z báječného food blogu La Tortoise.