Příprava
Těsto
Mandle, 1 lžíci kakaových bobů a datle dejte do mixéru a mixujte, dokud není hmota lepivá a dostatečně tvárná. Vezměte kulatou formu na dort ( asi 14 cm), vyložte ji pečící folií a těsto pevně vtiskněte do dna až do krajů.
Krém z kešu
Mixujte namočené kešu, 1 lžíci mandlové pasty, 2 lžičky kakaového prášku, 4-5 lžic sirupu z agáve, sůl a prášek z lucumy na jemné pyré.
Nyní vemte kokosový olej (1,5 polévkové lžíce) a nechte jej rozehřát ve vodní lázni. Přidejte k němu jemně nadrcené kakaové boby a přidejte k před chvilkou udělanému krému z kešu. Znovu vše promixujte do hladkého pyré. Rozetřete rovnoměrně na připravené těsto. Nyní vložte do mrazáku alespoň na pět hodin.
Čokoládový krém
Opět rozehřejte kokosový olek v teplé vodě a smíchejte s 1 lžící mandlové pasty, 2 lžičkami kakaového prášku a 1,5 polévkové lžíce sirupu z agáve. Nyní to začíná být kreativní ! Rozetřete čokoládovou omáčku do libovolného vzoru a dle chuti posypte kakaovými boby. Přidat můžete též ořechy, mandlové máslo či kakaový prášek. Kreativitě se meze nekladou.
Dobré chutnání!