K nakrájeným kouskům zeleniny, na chleba či třeba Lifefood raw krekry, pokud chcete mít opravdu výživovou bombu a zároveň si pochutnat. Pomazánky a dipy jsou jednoduché na přípravu, variabilní a dokáže se díky nim v kuchyni zužitkovat ledacos. My jsme pro vás vybrali pár výživných a chutných tipů, které jsou navíc raw. Pochlubte se nám na Facebooku nebo Instagramu svými výtvory. #lifefood
raw bruschetta

Delikatesní svačinka nebo neodolatelná alternativa svátečním chlebíčkům. Klasická bruschetta je původem italský pokrm, nejčastěji opečená bageta, která se podává s rajčaty a bazalkou. Bruschetta je rychlá, veselá a chutná a oživí dozajista váš jídelníček. Připravte si její raw verzi a nebojte se experimentovat.
Celý postup RAW BRUSCHETTA.
Raw hummus z naklíčené cizrny

Původně se hummus na Blízkém východě skutečně dělá z cizrny, ale vařené. Její raw varianta je ovšem daleko zajímavější! Jen je potřeba cizrnu pořádně naklíčit. Poté se přidá citronová šťáva, sůl a hlavně olej. Dochutit můžete pepřem, harissou a podobně. Experimentování se meze nekladou.
Celý postup RAW HUMMUS Z NAKLÍČENÉ CIZRNY.
raw Avokádová pomazánka s ředkvičkami

Avokádo se stalo v poslední době hitem a oprávněně. Obsahuje řadu důležitých živin a zdravých olejů. Má například i více draslíku než banány, jeho tuky jsou zdravé pro srdce a navíc jeho jemná chuť a konzistence je jako stvořená pro tvorbu pomazánek. Z ekologických důvodů samozřejmě doporučujeme volit výhradně avokáda z BIO produkce, která je šetrná k životnímu prostředí.
Celý postup RAW AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA S ŘEDKVIČKAMI
Jemná raw slunečnicová pomazánka

Plná kvalitních olejů a rostlinného proteinu, slunečnicová semínka mohou být dokonalým základem pro vaše další variace pomazánek či dipů.
S chutí můžete čarovat přidáním různých bylinek, skvělá je například bazalka nebo pažitka.
Celý postup JEMNÁ RAW SLUNEČNICOVÁ POMAZÁNKA.
RAW Mrkvovo-mandlovÁ POMAZÁNKA BEZ SOLI

Chcete omezit sůl? Právě jste našli dokonalý recept. Bez soli, bylinek a koření, mrkvovo-mandlový dip je harmonie čistých chutí bez nutnosti dochucování.
Celý postup MRKVOVO-MANDLOVÁ POMAZÁNKA BEZ SOLI.
Náš tip:
také jste po běžném pečivu nafouklí a takoví celí zpomalení? To se vám s našimi raw bio krekry nestane. Nebsahují totiž lepek ani žádné mouky, jenom semínka, oříšky a bylink. Jsou tak dokonalé ke všem vašim letním pomazánkám. Jsou navíc zpracované za studena, takže si zachovávají opravdovou chuť a výživné látky. Díky poctivým ingrediencím rychle zasytí a dodají zdravou energii. Naše raw krekry jsou zcela veganské, bez soji a plnidel. Z široké nabídky 16 druhů od Italských placek, přes Zelánky, Konopné, Mrkvánky nebo třeba Zeleninové, si vybere opravdu každý!