Barevný salát se zelím, mrkví a mořskými řasami

Křupavý a lahodný útok na chuťové buňky!
Kategorie:
Saláty
Doba přípravy
20 minut

Příprava

Marináda

Na marinádu smíchejte sojovou omáčku, sirup z agáve, šťávu z vymačkaného citronu a olej s chilli. Marinádu si připravte ve zvláštní misce vedle. 

Salát

Namočte na pět minut mořský salát a nakrájejte jej na proužky. Proužky poté 20 minut marinujte v sojové omáčce. 

Mezitím omyjte koriandr a otrhejte ze stonku všechny lístky. Rozetřete česnek a nakrouhejte na drobno červené zelí, bílé zelí a mrkve. Smíchejte s marinádou, korinadrem, sezamem a marinovaným mořským zelím. Nechte odležet 5 minut. 

Ozdobte si salát několika koriandrovými lístky.  

Množství je určeno pro 4 - 6 lidí. 

Pestrobarevný salát nyní září z vaší salátové mísy! Dobrou chuť! Enjoy every moment. Made with love!
 

Tip Lifefoodu: do marinády pro zpestření chuti můžete přidat i nadrcený zázvor.

Ingredience
mořského salátu Produkt Lifefood 10 kousků
vloček Red Dulse Produkt Lifefood 1 lžíce
červeného zelí 400 g
hlávkového zelí 400 g
mrkve 3 kusy
bílého sezamu 1 lžíce
zázvoru 3 cm
sojové omáčky Tamari 4 lžíce
sirupu z agáve Produkt Lifefood 2 lžíce
šťávy z vymačkaného citronu 3 lžíce
oleje s chilli 1 lžíce
stonky čerstvého koriandru
skořice 1 špetka
česneku 1 stroužek