Baklava dezert

Kategorie:
Sladké dobroty

Nákup surovin

V eshopu lifefood si můžete nakoupit tyto suroviny uvedené u receptu.

Baklava dezert

Kešu ořechy BIO RAW

balení 100 g

S daní: 99,00 Kč Bez daně: 86,09 Kč
Baklava dezert

Lucuma BIO RAW

balení 220 g

S daní: 270,00 Kč Bez daně: 245,45 Kč
Baklava dezert

Pistácie loupané BIO RAW

balení 100 g

S daní: 159,00 Kč Bez daně: 138,26 Kč
Baklava dezert

Sirup z jakonu BIO RAW

balení 170 g

S daní: 179,00 Kč Bez daně: 155,65 Kč
NEBO

Příprava

Lístkové těsto - rozmixujeme všechny ingredience (předem namočené kešu ořechy, lucumu, mesquite, citronovou šťávu (1. část), sůl (1. část), 2 lžíce oblíbeného sladidla, vodu a vanilkovou vůni (1. část)) na jemný krém. Nalijeme směs na sušící plech a pomocí špachtle rovnoměrně rozetřeme. Sušíme při teplotě 60 °C po dobu přibližně jedné hodiny a pak při teplotě 45 °C po dobu 24 hodin. Těsto by mělo být pružné, ne příliš suché.

Náplň - v mixéru hrubě nadrtíme pistácie a koření (mletý hřebíček a kardamom). Přidáme zbývající ingredience (4 lžíce oblíbeného sladidla, zbylou sůl, citronovou šťávu a vanilkovou vůni) a dobře promícháme (pozor na přehnané zpracování pistácií).

Spojení: jemně rozřežeme těsto na 4 stejné čtverečky a rovnoměrně rozdělíme náplň do 3 částí. Na talíři připravíme první čtverec těsta a poté na něj nalijeme 1/3 pistáciové náplně. První vrstvu zakryjeme druhým čtverečkem těsta a poté 1/3 náplně. Postup opakujeme ještě jednou a poté zakryjeme posledním čtverečkem těsta. Nakrájíme na stejné čtverečky a shora pokapeme jakonovým sirupem. Skladujeme při pokojové teplotě ve vzduchotěsné nádobě.


Autor: Federica Rotta, Země: Itálie

 
Ingredience
kešu Produkt Lifefood 1 and 1/2 hrnek
prášku z lucumy Produkt Lifefood 1 lžíce
prášku mesquite 1 lžička
šťávy z vymačkaného citronu 2 + 1/2 lžíce
soli 1/4 + 1/4 lžička
vody 1/2 hrnek
tekuté vanilkové vůně 1 + 1 lžíce
pistácie Produkt Lifefood 1 and 1/2 hrnek
hřebíčku 1/4 lžička
mletý kardamon 1/4 lžička
sirupu z jakonu Produkt Lifefood 1/2 hrnek
Nakoupit suroviny od Lifefood >